Lámanka
70 min.
Ingredience
- 500gramůOvesné vločky
- 250gramůMáslo čerstvé
- 230gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout.
- 3Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
- 4Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.