Lanýžová roláda

45 min.
Evropa

Ingredience

  • náplň
    • 455gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžíceCukr krupice
    • 6lžicVoda pitná
    • 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
    • 6lžicLikér pomerančový
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 6lžicVoda pitná
    • 1kusCukr vanilka
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 80lžicMáslo čerstvé
    • 4lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 4kusyVejce slepičí
    • 0,5šálekCukr krupice
    • 0,75šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2126 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
205 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce a horkou vodu šleháme asi 1 minutu. Cukr smíchaný s vanilkovým cukrem zašleháme do vaječné hmoty a šleháme ještě 2 minuty.
  • 2
    Smícháme mouku, kukuřičný škrob, kakao a prášek do pečiva. Polovinu směsi vsypeme do vaječné hmoty a zašleháme. Přisypeme zbylou směs a postupně přidáváme rozpuštěné máslo.
  • 3
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem - papír má přesahovat přes okraje plechu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.
  • 4
    Potom plech vyjmeme z trouby a přetáhneme přes něj navlhčenou utěrku. Necháme asi 5 minut stát.
  • 5
    Roládu opatrně zabalíme a necháme vychladnout.
  • 6
    Příprava náplně: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme do ní najemno nasekanou čokoládu. Mícháme, aby směs byla hustá a lesklá. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.
  • 7
    Vodu s cukrem svaříme za stálého míchání v sirup a po vychladnutí přilijeme likér.
  • 8
    Roládu rozbalíme a pokapeme sirupem.
  • 9
    Změklé máslo ušleháme a spolu s nastrouhanou kůrou přidáme do čokoládové hmoty.
  • 10
    Na roládu rozetřeme větší část čokoládového krému a znovu ji zavineme. Povrch rolády potřeme tenkou vrstvou krému.
  • 11
    Zbylou čokoládovou hmotu pomocí cukrářského sáčku ozdobně nastříkáme na roládu.
  • 12
    Hotový moučník posypeme kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Tohle bude asi bomba! myslím, že když to doma udělám, tak to zmizí za chvíli.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Nic tak dobrého jsem už dlouho neměla! Všem to moc chutnalo!