Lanýžový koláč

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a dáme vychladit do ledničky (vy ztuhnutí másla vyložíme dno formy pečicím papírem).
  • 3
    Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky.
  • 4
    V misce rozšleháme vejce. Ve větším rendlíku rozpustíme vodu s cukrem, necháme přejít varem a odstavíme. Do vody s cukrem vmícháme čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Poté přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Zhruba po 6 minutách přimícháme rozšlehaná vejce. Na závěr vmícháme pečlivě mouku, nejlépe metličkou.
  • 5
    Směs vlijeme do připravené formy. Vložíme do předehřáté trouby, pod mřížku dáme pekáč s horkou vodou, aby se koláč pekl „v páře“.
  • 6
    Upečený koláč necháme asi 6 minut zchladnout na mřížce, poté vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Poté přikryjeme potravinovou fólií a uložíme v chladničce.
  • 7
    Před podáváním koláč posypeme přes sítko kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.