Laskonky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku.
  • 2
    Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem.
  • 3
    Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.