Laskonky
30 min.
Ingredience
- Krém
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 30gramůPudinkový prášek - kakaový
- 1lžíceKakao
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 1lžíceCukr krupice
- Těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 1gramCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku.
- 2Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem.
- 3Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.