Lázeňská omeleta s borůvkami

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky z kompotu necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.
  • 5
    Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.