Lázeňská omeleta s borůvkami
20 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 60gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2,5decilitryKompot borůvkový
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Borůvky z kompotu necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.
- 5Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.