Ledová kolečka

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Na krém
  • Na polevu
    • 300gramůCukr moučkový
    • 6mililitrůPomerančová šťáva
    • 30gramůLentilky
  • Na těsto
  • Na vymazání plechu
    • 60gramůHera
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
352 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému.
  • 2
    Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu.
  • 3
    Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout.
  • 4
    Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut.
  • 5
    Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.