Ledová kolečka
50 min.
Ingredience
- Na krém
- 4lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 0,13litrMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- Na polevu
- 300gramůCukr moučkový
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 30gramůLentilky
- Na těsto
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůHera
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- Na vymazání plechu
- 60gramůHera
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
352 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému.
- 2Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu.
- 3Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout.
- 4Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut.
- 5Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.