Ledová tříšť z ovoce

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 120gramůCukr moučkový
      • 1kusZázvor celý
      • 500gramůRyngle
      • 500mililitrůSirup malinový
      • 370mililitrůVoda pitná
      • 6plátkůLimetková kůra
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    487 kcal
    Tuky
    4 g
    Sacharidy
    111 g
    Vláknina
    50 mg
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.
    • 2
      Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.