Ledová tříšť z ovoce
45 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 1kusZázvor celý
- 500gramůRyngle
- 500mililitrůSirup malinový
- 370mililitrůVoda pitná
- 6plátkůLimetková kůra
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.
- 2Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.