Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou
15 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 5lžicCukr krupice
- 500mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Nadrobno posekáme 2 lžíce bazalkových lístků, dále si připravíme 250 ml citronové šťávy, 100 ml šťávy limetkové a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.
- 2V kastrolku při střední teplotě smícháme sladké bílé víno a krupicový cukr s bazalkou. Uvedeme do varu, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Nálev přecedíme do tenkostěnné misky, necháme vychladit na pokojovou teplotu, přimícháme citronovou kůru, citronovou a limetkovou šťávu, dáme mrazit. Když se na okrajích misky začnou tvořit ledové krystalky, směs promícháme a krystaly rozdrtíme. Znovu pak částečně zamrazíme a rozmícháme.
- 3Směs přelijeme do formy na ledové kostky a necháme úplně zmrazit.
- 4Kostky jsou vhodnou vložkou do vermutu a nápojů on the rock.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.