Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou

15 min.
Itálie

Ingredience

    • 2lžíceBazalka
    • 5lžicCukr krupice
    • 500mililitrůVíno bílé
    • 250mililitrůCitronová šťáva
    • 100mililitrůLimetková šťáva
    • 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Sacharidy
20 g
Vláknina
359 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno posekáme 2 lžíce bazalkových lístků, dále si připravíme 250 ml citronové šťávy, 100 ml šťávy limetkové a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.
  • 2
    V kastrolku při střední teplotě smícháme sladké bílé víno a krupicový cukr s bazalkou. Uvedeme do varu, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Nálev přecedíme do tenkostěnné misky, necháme vychladit na pokojovou teplotu, přimícháme citronovou kůru, citronovou a limetkovou šťávu, dáme mrazit. Když se na okrajích misky začnou tvořit ledové krystalky, směs promícháme a krystaly rozdrtíme. Znovu pak částečně zamrazíme a rozmícháme.
  • 3
    Směs přelijeme do formy na ledové kostky a necháme úplně zmrazit.
  • 4
    Kostky jsou vhodnou vložkou do vermutu a nápojů on the rock.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.