Ledové krystaly ze dvou melounů

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
463 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
  • 2
    Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
  • 3
    Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
  • 4
    Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
  • 5
    Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.