Ledové krystaly ze dvou melounů
30 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 4lžíceCitronová šťáva
- 900gramůMeloun vodní
- 900gramůMeloun cukrový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
463 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
- 2Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
- 3Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
- 4Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
- 5Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.