Ledové osvěžení - limetkový sorbet

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyLimetka
    • 1litrVoda pitná
    • 100gramůCukr krupice
    • 350mililitrůCitrónová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme chemicky neošetřené 2 limetky a 4-5 citrónů (podle velikosti a kvality). Ze 2 limetek nastrouháme do misky kůru a odložíme ji. Pak z limetek vymačkáme šťávu a přilijeme ji do hrnce s 1 litrem studené vody. Do vody přisypeme krupicový cukr a přivedeme ji k varu, přidáme limetkovou kůru a vaříme pomalu do doby, až se cukr rozpustí. Občas vodu s cukrem promícháme. Když máme cukr rozvařený, hrnec z plotny odstavíme.
  • 2
    Mezitím vymačkáme z citrónů šťávu, potřebujeme získat 350ml šťávy. Pak šťávu zamícháme do cukrové vody a necháme ji vychladnout. Po vychlazení ji přelijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby a vložíme ji do mrazničky zmrznout. Když se kolem okrajů vytvoří krystalky, tak směs vyndáme z mrazničky, vidličkou ji promícháme a znovu dáme zamrazit. Tento postup opakujeme několikrát - do doby, až z nádoby úplně zmizí tekutina.
  • 3
    Vzniklý zmrzlý dezert - sorbet - chvíli před podáváním vyndáme z mrazničkya když trochu poleví, nabereme ho malou naběračkou, kopečky sorbetu vložíme do pohárů a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.