Ledové osvěžení - limetkový sorbet
15 min.
Ingredience
- 2kusyLimetka
- 1litrVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 350mililitrůCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme chemicky neošetřené 2 limetky a 4-5 citrónů (podle velikosti a kvality). Ze 2 limetek nastrouháme do misky kůru a odložíme ji. Pak z limetek vymačkáme šťávu a přilijeme ji do hrnce s 1 litrem studené vody. Do vody přisypeme krupicový cukr a přivedeme ji k varu, přidáme limetkovou kůru a vaříme pomalu do doby, až se cukr rozpustí. Občas vodu s cukrem promícháme. Když máme cukr rozvařený, hrnec z plotny odstavíme.
- 2Mezitím vymačkáme z citrónů šťávu, potřebujeme získat 350ml šťávy. Pak šťávu zamícháme do cukrové vody a necháme ji vychladnout. Po vychlazení ji přelijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby a vložíme ji do mrazničky zmrznout. Když se kolem okrajů vytvoří krystalky, tak směs vyndáme z mrazničky, vidličkou ji promícháme a znovu dáme zamrazit. Tento postup opakujeme několikrát - do doby, až z nádoby úplně zmizí tekutina.
- 3Vzniklý zmrzlý dezert - sorbet - chvíli před podáváním vyndáme z mrazničkya když trochu poleví, nabereme ho malou naběračkou, kopečky sorbetu vložíme do pohárů a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.