Ledové větrníčky
70 min.
Ingredience
- Náplň a poleva
- 60gramůČokoláda hořká
- 2lžíceMléko plnotučné
- 15gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 30gramůPistácie
- Omáčka
- 225gramůMaliny
- 60gramůCukr krupice
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 15gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme 125 ml vody a máslo, zahříváme na středním plameni, až se máslo rozpustí a směs se začne vařit. Odstavíme, přimícháme mouku a rychle mícháme, až se těsto začne lepit na stěny hrnce a utvoří kouli. Jedno po druhém přidáme vejce a dobře promícháme až vznikne hladké těsto. Lžící utvoříme z těsta na vymazaném a moukou vysypaném plechu 18 kopečků ve vzdálenosti 5 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°c asi 30 minut, troubu vypneme a necháme ještě 10 minut uvnitř. Potom necháme větrníčky vychladnout na mřížce.
- 2Během chladnutí větrníčků si připravíme omáčku: přes síto protlačíme rozmražené a pocukrované maliny, do pyré přidáme zmrzlinu a promícháme. Necháme v lednici.
- 3Polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni: čokoládu nalámeme, smícháme s máslem, mlékem a vymícháme do hladka.
- 4Větrníčky podélně rozřízneme, spodní díly naplníme zmrzlinou, přiklopíme vrchním dílem a polijeme polevou. Posypeme nasekanými oříšky a dáme zmrazit.
- 5Servírujeme na omáčce, vždy po třech větrníčkách na talířku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.