Ledový pudink višňový
25 min.
Ingredience
- 300gramůKompot višňový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůPiškoty dětské kulaté
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 50mililitrůSherry brandy
- 120gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Vápník
47 mg
Postup přípravy
- 1Vypeckované višně z kompotu scedíme a vložíme do mísy. Vidličkou je rozmačkáme, přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. Do jiné misky nasypeme piškoty, zakápneme Maraschinem a brandy.
- 2Do formiček na pudink dáme na dno trochu pěny, na ni vrstvu rozmočených piškotů a dále střídáme vrstvy pěny a piškotů, dokud nebudou formičky naplněné. Dáme zamrazit.
- 3Zmražené formičky vyklopíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.