Ledový vodní meloun

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
473 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou.
  • 2
    Směs vlijeme do nádoby na zamrazení. Zbytek melounu rozmixujeme, vmícháme do směsi. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 hodiny do mrazáku, občas promícháme.
  • 3
    Částečne zmrazenou směs vlijeme do mixéru a mixujeme, až bude směs rozdrcená. Vrátíme zpět do nádoby, zakryjeme, dáme na 3 hodiny zmrazit.
  • 4
    Před podáváním necháme led stát přibližně 10 minut, aby trochu povolil. Lžící seškrábeme povrch, vytvoříme tak jemnou sněhovou strukturu. Servírujeme v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.