Ledový vodní meloun
20 min.
Ingredience
- 15gramůCukr moučkový
- 900gramůMeloun vodní
- 15lžičekCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
473 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou.
- 2Směs vlijeme do nádoby na zamrazení. Zbytek melounu rozmixujeme, vmícháme do směsi. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 hodiny do mrazáku, občas promícháme.
- 3Částečne zmrazenou směs vlijeme do mixéru a mixujeme, až bude směs rozdrcená. Vrátíme zpět do nádoby, zakryjeme, dáme na 3 hodiny zmrazit.
- 4Před podáváním necháme led stát přibližně 10 minut, aby trochu povolil. Lžící seškrábeme povrch, vytvoříme tak jemnou sněhovou strukturu. Servírujeme v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.