Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky ušleháme do tuhé hmoty. Žloutky spolu s pomerančovou kůrou a šťávou šleháme 2 minuty. Do takto ušlehané žloutkové směsi přidáme připravenou rozpuštěnou čokoládu a ušlehané bílky.
  • 2
    Maliny rozdělíme do šesti stejných sklenic. Na ně nalijeme čokoládový krém, sklenice přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 3 hodiny.
  • 3
    Po třech hodinách můžeme servírovat. Odstraníme ze skleničky fólii a na vrch čokoládového krému naaranžujeme malinu a pomerančovou kůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.