Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou
15 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 30gramůPomerančová kůra
- 200gramůMaliny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky ušleháme do tuhé hmoty. Žloutky spolu s pomerančovou kůrou a šťávou šleháme 2 minuty. Do takto ušlehané žloutkové směsi přidáme připravenou rozpuštěnou čokoládu a ušlehané bílky.
- 2Maliny rozdělíme do šesti stejných sklenic. Na ně nalijeme čokoládový krém, sklenice přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 3 hodiny.
- 3Po třech hodinách můžeme servírovat. Odstraníme ze skleničky fólii a na vrch čokoládového krému naaranžujeme malinu a pomerančovou kůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.