Lehký kulatý koláč
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 130gramůMouka polohrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaCukr vanilka
- 120gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
481 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozehřejeme 30g másla a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilku a ve vodní lázni vymícháme při nízké teplotě do pěny. Poté šleháme dokud směs nenabude asi čtyřnásobného objemu. Z vodní lázně vyjmeme a ještě chvíli šleháme. Směs musí být vláčně tekoucí. Vmícháme postupně 120g mouky a rozehřáté máslo.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a pečeme 20minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.