Lehký kulatý koláč

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
481 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozehřejeme 30g másla a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilku a ve vodní lázni vymícháme při nízké teplotě do pěny. Poté šleháme dokud směs nenabude asi čtyřnásobného objemu. Z vodní lázně vyjmeme a ještě chvíli šleháme. Směs musí být vláčně tekoucí. Vmícháme postupně 120g mouky a rozehřáté máslo.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a pečeme 20minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.