Lentilková bábovka
70 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 2hrstiLentilky
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka polohrubá
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžícePšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.
- 2Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Lentilková bábovka
Skvělý tip s lentilkami