Lentilková bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůCukr krupice
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 4kusyVejce slepičí
    • 2hrstiLentilky
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 300gramůMouka polohrubá
  • Na formu
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Lentilková bábovka
Skvělý tip s lentilkami