Lepkavá rýže s mangem

20 min.
Thajsko

Ingredience

    • 4kusyMango
    • 400gramůLepkavá rýže
    • 170mililitrůKokosová smetana
    • 2lžíceMungo klíčky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve oloupeme manga a odkrojíme z nich (z protilehlých dvou stran) co největší 2 kusy dužiny vcelku. Snažíme se nezajíždět nožem moc blízko k pecce, kde je dužina již dřevnatá nebo moc vláknitá. Každou polovinu manga rozkrájíme podélně asi na 5 dílů.
  • 2
    Dílky manga vyrovnáme na talíř. K nim poklademe lžící hromádku sladké kokosové lepkavé rýže, kterou ještě zakapeme kokosovou smetanou a posypeme praženými klíčky munga.
  • 3
    Servírujeme při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.