Lepkavá rýže s mangem
20 min.
Ingredience
- 4kusyMango
- 400gramůLepkavá rýže
- 170mililitrůKokosová smetana
- 2lžíceMungo klíčky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve oloupeme manga a odkrojíme z nich (z protilehlých dvou stran) co největší 2 kusy dužiny vcelku. Snažíme se nezajíždět nožem moc blízko k pecce, kde je dužina již dřevnatá nebo moc vláknitá. Každou polovinu manga rozkrájíme podélně asi na 5 dílů.
- 2Dílky manga vyrovnáme na talíř. K nim poklademe lžící hromádku sladké kokosové lepkavé rýže, kterou ještě zakapeme kokosovou smetanou a posypeme praženými klíčky munga.
- 3Servírujeme při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.