Lepkavý datlový dort

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle vypeckujeme a nasekáme. Dáme do kastrůlku, zalijeme vodu, přivedeme k varu a cca 5 min. povaříme do změknutí. Kastrůlek odstavíme a vmícháme sodu bicarbonu. Odložíme stranou.
  • 2
    V míse utřeme do hladkého krému polovinu másla s 220 g cukru. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, mouku a přidáme datle. Těsto vlijeme do zlehka vymazané formy a pečeme cca 25 min. v troubě předehřáté na 180 stupňů. Dort je hotový, když se přestane lepit na špejli.
  • 3
    Mezitím si připravíme polevu. Zbytek másla a cukru zahřejeme v kastrůlku a za stálého míchání povaříme cca 4-5 min. Poté vmícháme smetanu, přivedeme k varu a zvolna provaříme asi 5 min. do zhoustnutí.
  • 4
    Dort polijeme polevou a ihned, ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.