Lepkavý mrkvový dort s broskvemi

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli.
  • 2
    Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí.
  • 3
    Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.