Lepkavý mrkvový dort s broskvemi
65 min.
Ingredience
- 250mililitrůCukr třtinový
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůCukr krupice
- 1lžičkaSoda jedlá
- 185gramůMrkev kořen
- 185gramůSamokypřicí mouka
- 1lžíceKoňak Armaňak
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 440gramůKompot broskvový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli.
- 2Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí.
- 3Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.