Letní ovocný pudink
30 min.
Ingredience
- 170gramůJahody zahradní
- 12krajícůChléb toastový
- 125gramůRybíz černý
- 125gramůRybíz červený
- 150gramůCukr krupice
- 170gramůMaliny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Nádobu na pudink o objemu 900 ml vyložíme plátky toastového chleba bez kůrky. Nejdřív vykrojíme kolečko na dno a pokračujeme okolo tak, aby se plátky překrývaly.
- 2Omytý rybíz povaříme s cukrem a když pustí šťávu, vsypeme zbylé omyté ovoce. Povaříme ještě 1 minutu.
- 3Šťávou zakapeme chléb, potom vložíme ovoce a upěchujeme. Navrch položíme plátky chleba, aby zcela pokryly ovoce. Povrch pokapeme zbylou šťávou.
- 4Nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem, na který ještě položíme závaží. Necháme v chladničce do druhého dne.
- 5Pudink vyklopíme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.