Letní ovocný pudink

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádobu na pudink o objemu 900 ml vyložíme plátky toastového chleba bez kůrky. Nejdřív vykrojíme kolečko na dno a pokračujeme okolo tak, aby se plátky překrývaly.
  • 2
    Omytý rybíz povaříme s cukrem a když pustí šťávu, vsypeme zbylé omyté ovoce. Povaříme ještě 1 minutu.
  • 3
    Šťávou zakapeme chléb, potom vložíme ovoce a upěchujeme. Navrch položíme plátky chleba, aby zcela pokryly ovoce. Povrch pokapeme zbylou šťávou.
  • 4
    Nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem, na který ještě položíme závaží. Necháme v chladničce do druhého dne.
  • 5
    Pudink vyklopíme na talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.