Letní zeleninový salát s koriandrem

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.
  • 2
    Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.
  • 3
    Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.