Letní zeleninový salát s koriandrem
21 min.
Ingredience
- 500gramůHrachové lusky
- 500gramůChřest bílý
- 250gramůHrášek
- 0,5litrVoda pitná
- 250gramůRajčata
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.
- 2Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.
- 3Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.
- 4Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.