Letorosty
30 min.
Ingredience
- 50gramůPistácie
- 300gramůNugát světlý
- 170gramůČokoláda mléčná
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1kusČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 1šálekVoda pitná
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nugát smícháme s čokoládou změklou ve vodní lázni a necháme v chladu ztuhnout.
- 2Marcipánovou hmotu zpracujeme s moučkovým cukrem a nastrouhanými pistáciemi v tuhé těsto. Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválíme asi 4mm silný plát.
- 3Z nugátové hmoty formujeme tyčinky o průměru asi 11/2cm. Potřeme je čirým cukerným roztokem (cukr svaříme s vodou) a zabalíme do pistáciového marcipánu. Pomažeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme asi 11/2cm dlouhé kousky. Uložíme je do papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.