Libanonské Taboulé
50 min.
Ingredience
- 250gramůBulgur
- 500mililitrůVoda pitná
- 6lžicMáta
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyRajčata
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bulgur v míse přelijeme vodou a necháme asi 15 minut stát. Scedíme a lehce vymačkáme.
- 2Bulgur vložíme do čisté mísy a přidáme nasekanou mátu, nadrobno nakrájené cibulky, na kostičky nakrájená rajčata, citronovou šťávu, pepř, skořici a olivový olej. Vše dobře promícháme.
- 3Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.