Libanonský kibbeh
75 min.
Ingredience
- 75gramůKuskus
- 1kusCibule
- 350gramůJehněčí maso mleté
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 4lžičkyNové koření mleté
- 2lžíceKečup
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu.
- 2Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit.
- 3Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.