Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůDrůbeží maso
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1lžíceKoření Gyros
    • 2kusyPaprika zelená
    • 6kusůRajčata Cherry
    • 6kusůŽampiony čerstvé
    • 4kusyCibulka jarní
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 0,5lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové maso nakrájíme na kousky a vložíme do marinády, která se skládá z 1 lžíce kořenící směsi gyros a 3 lžic oleje. Kousky masa promícháme a necháme uležet.
  • 2
    Na jehlu střídavě navlečeme anglickou slaninu (nebo špek), nakrájené papriky na proužky, žampiony, které předem oloupeme a nakrájíme, cibulku na plátky a cherry rajčátka buď celá nebo na půlky. Takto navlečené jehly ještě okořeníme, potřeme zbylou marinádou.
  • 3
    Maso na jehlách na oleji osmažíme, přitom jehly otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po opečení chvíli maso podusíme. Podušené a měkké maso vyjmeme a odložíme stranou na talíř.
  • 4
    Štávu zahustíme trochou hladké mouky, kterou rozmícháme s malým množstvím vody. Jehly poléváme šťávou až na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.