Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem
45 min.
Ingredience
- 400gramůDrůbeží maso
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceKoření Gyros
- 2kusyPaprika zelená
- 6kusůRajčata Cherry
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Libové maso nakrájíme na kousky a vložíme do marinády, která se skládá z 1 lžíce kořenící směsi gyros a 3 lžic oleje. Kousky masa promícháme a necháme uležet.
- 2Na jehlu střídavě navlečeme anglickou slaninu (nebo špek), nakrájené papriky na proužky, žampiony, které předem oloupeme a nakrájíme, cibulku na plátky a cherry rajčátka buď celá nebo na půlky. Takto navlečené jehly ještě okořeníme, potřeme zbylou marinádou.
- 3Maso na jehlách na oleji osmažíme, přitom jehly otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po opečení chvíli maso podusíme. Podušené a měkké maso vyjmeme a odložíme stranou na talíř.
- 4Štávu zahustíme trochou hladké mouky, kterou rozmícháme s malým množstvím vody. Jehly poléváme šťávou až na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.