Libušin plněný dort
75 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 130gramůPoleva čokoládová
- Krém
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 220gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,13litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na papír
- 220gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
455 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Z těsta upečeme na máslem vymazaném a moukou vysypaném pečicím papíře čtyři kruhy, papír odstraníme a upečené těsto necháme vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme krém - ušleháme v kotlíku smetanu se žloutky, moukou, vanilkou a cukrem. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, poté ztlumíme plamen a na vodu vložíme kotlík se základem krému, který ušleháme do zhoustnutí. Odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Mezitím umícháme zvlášť máslo a postupně do něj přidáváme vařený krém.
- 3Tři kruhy upečeného těsta potřeme větší částí krému, složíme na sebe, přiklopíme posledním kruhem a dort na chvíli zatížíme. Pak přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme zbytkem krému, který vložíme do kornoutu s trubičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.