Liči v kořeněném sirupu

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
  • 2
    Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.
  • 3
    Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.
  • 4
    Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.