Liči v kořeněném sirupu
20 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 75gramůCukr krupice
- 1kusBadyán
- 600gramůLiči
- 2kusyZázvor nakládaný
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
- 2Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.
- 3Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.
- 4Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.