Likér jako aperitiv
10 min.
Ingredience
- 250gramůEstragon
- 120mililitrůSirup cukrový
- 1litrCalvados
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
540 mg
Postup přípravy
- 1Stonky čerstvého estragonu dáme do skleněné nádoby, přilijeme 1 l 40% jablečného destilátu. Láhev uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 4-6 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.
- 2Pak 880 ml tekutiny osladíme 120 ml cukrového sirupu - takto získáme aperitiv asi s 28% objemovými jednotkami.
- 3Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.