Likér z jalovčinek

8 min.

Ingredience

    • 100gramůJalovec
    • 1litrStarorežná pálenka
    • 200gramůCukr krupice
    • 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Cukr
33 g
Vápník
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme.
  • 2
    Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme.
  • 3
    Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna.
  • 4
    Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.