Likér z jalovčinek
8 min.
Ingredience
- 100gramůJalovec
- 1litrStarorežná pálenka
- 200gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Cukr
33 g
Vápník
130 mg
Postup přípravy
- 1Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme.
- 2Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme.
- 3Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna.
- 4Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.