Likér z vlašských ořechů
35 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 200mililitrůSirup cukrový
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaZázvor mletý
- 25gramůCitronová kůra
- 7,5decilitrůCalvados
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme extrakt z jader vlašských ořechů: vyloupaná jádra očistíme (nejlépe hrubým štětcem), nasucho je v teflonové pánvi orestujeme dozlatova. Dáme je do sklenice, přimícháme 1 špetku nového koření, 1 špetku zázvoru a 25 g čerstvých citronových slupek, vše zalijeme 7.5 dl vysokoprocentního neutrálního alkoholu. Nádobu uzavřeme a odložíme na týden na chladné a temné místo.
- 2Po týdnu přefiltrujeme extrakt přes nylonový filtr do druhé nádoby a zavřeme ji. Zbytek ořechů zalijeme 1 l vody, zakryjeme a necháme do druhého dne, kdy opět směs s ořechy přefiltrujeme, oba filtráty protřepeme a uložíme do chladničky do dalšího dne. Případné kapičky oleje odstraníme.
- 3Obě tekutiny spojíme při pokojové teplotě. Do 800 ml ořechového extraktu přimícháme 200 ml cukrového sirupu. Podle chuti můžeme dát cukrového sirupu méně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.