Likér ze zázvoru a jablek
90 min.

Ingredience
- 50gramůZázvor celý
- 100mililitrůSirup cukrový
- 250mililitrůVodka
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 0,5litrPivo Guinness
- 700mililitrůŠťáva jablečná 100%
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy dáme do nerezového hrnce, zahřejeme na 75 °C a zázvor rozmixujeme. Přimícháme kvasnicové pivo (např. Edelweiss), teplotu udržujeme asi 15 minut. Pomalu směs necháme vychladnout na 40 °C, pak přidáme pektolytický enzym (1–2 ml/litr). Horkou směs po 15 minutách prolisujeme přes nylonový sáček. Pak směs necháme zchladit. Směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr.
- 2Smícháme 600 ml získaného jablečno-zázvorového extraktu s 250 ml vysokoprocentní vodky, 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy.
- 3Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.