Likér ze zázvoru a jablek

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůZázvor celý
    • 100mililitrůSirup cukrový
    • 250mililitrůVodka
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 0,5litrPivo Guinness
    • 700mililitrůŠťáva jablečná 100%
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Sacharidy
14 g
Vláknina
240 mg
Cukr
535 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nejdříve jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy dáme do nerezového hrnce, zahřejeme na 75 °C a zázvor rozmixujeme. Přimícháme kvasnicové pivo (např. Edelweiss), teplotu udržujeme asi 15 minut. Pomalu směs necháme vychladnout na 40 °C, pak přidáme pektolytický enzym (1–2 ml/litr). Horkou směs po 15 minutách prolisujeme přes nylonový sáček. Pak směs necháme zchladit. Směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr.
  • 2
    Smícháme 600 ml získaného jablečno-zázvorového extraktu s 250 ml vysokoprocentní vodky, 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy.
  • 3
    Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.