Likérové soufflé
20 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 85gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 12centilitrůLikér Chartreuse
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Cukr
21 g
Vápník
22 mg
Postup přípravy
- 1Vymažeme máslem 4 formičky na soufflé a odložíme do chladu.
- 2Sníh z bílků vyšleháme, přimícháme opatrně 60 g cukru. Žloutky smícháme se zbylým cukrem a zapracujeme do sněhu. Přidáme Chartreuse Verte a hmotou naplníme formičky.
- 3V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 190 stupňů.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.