Limetková kuřecí křidélka

25 min.
Čína

Ingredience

    • 1lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 2lžičkyOmáčka sójová
    • 2lžíceOlej stolní
    • 50gramůCibulka jarní
    • 60mililitrůLimetková šťáva
    • 1kilogramKuřecí křídla
  • Na ozdobu
    • 2kusyLimetka
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 60mililitrůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Limetovou šťávu smícháme s octem, třinovým cukrem a se sójovou omáčkou, marinádou potřeme křídla a necháme marinovat.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a 15 minut v něm dozlatova a dokřupava smažíme kuřecí křídla. Přidáme jarní cibulku, smažíme ji minutu a poté přilijeme marinádu. Necháme ji prohřát a pak vše přesypeme do talíře.
  • 3
    Do woku vložíme plátky limety a přidáme vodu. Přivedeme ji k varu, přimícháme cukr a ocet a vaříme, dokud se plátky neobalí hustou šťávou. Přidáme ke křídlům a zalijeme sirupem. Pokrm podáváme zastudena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.