Limetková omáčka k vepřovému
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 10mililitrůPolévkové koření Maggi
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůBujón hovězí
- 30gramůJíška instantní
- 1kusLimetka
- 5gramůPepř cayenský
- 10gramůMed včelí
- 400gramůVepřová pečeně
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
83 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Medailonky potřeme směsí koření, opečeme je v horkém oleji po obou stranách. Hotové maso zabalíme do alobalu.
- 2Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme 200 ml vody, vmícháme smetanu a rozdrobenou polévkovou kostku a prudce vaříme 3 minuty. Zahustíme jíškou. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a do omáčky přidáme trochu nastrouhané kůry. Limetkovou šťávou, cayenským pepřem a medem omáčku
- 3dochutíme. Medailonky v hotové omáčce krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.