Limetkové želé s kokosovou pěmou

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na pěnu
    • 30gramůŽelé dortové
    • 150gramůMléko zahuštěné slazené
    • 100gramůKokosové mléko
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 60mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 1kusCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny vložíme do dl studené vody, necháme nabobtnat cca 10 minut. Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, citrónovou šťávu (vymačkanou z jednoho citrónu), přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru z toho samého citrónu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Stáhneme ze sporáku, vložíme na tenké plátky pokrájenou limetkovou kůru a limetkovou šťávu z jedné limetky. Přidáme vymačkanou želatinu, mícháme až do rozpuštění želatiny. Rozlijeme do pudinkových mističek, vložíme do lednice zatuhnout.
  • 2
    Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku. Kondenzované mléko s kokosovým mlékem přivedeme k varu, přidáme připravené želé a stáhneme ze sporáku. Metlou mícháme až do mírného zahoustnutí a vychlazení. Úplně necháme vychladnout v lednici, poté do ní přimícháme ze smetany vyšlehanou šlehačku a likér Amaretto.
  • 3
    Hotovou pěnu rozložíme do mističek s vychladlým želé a vrátíme opět do lednice vychladnout. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme plátkem citrónu nebo limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.