Limetkové želé s mátou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrLimetková šťáva
    • 400mililitrůPomerančová šťáva
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 2lžíceMáta
    • 500gramůCukr želírovací
    • 5lžicRum bílý
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
924 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, přidáme pomerančovou kůru, nasekanou mátu, želírovací cukr a promícháme.
  • 3
    Směs přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme. Hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme bílý rum.
  • 4
    Želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.