Limetový šerbet na sirupu
20 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 50gramůRybíz červený
- 4lžíceSirup malinový
- 1kusMeduňka
- 6kusůLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 13 limety omyjeme horkou vodou, osušíme, oloupeme kůru a jemně ji nasekáme. Ze všech plodů vymačkáme šťávu. 125ml vody uvedeme do varu, přidáme cukr, limetovou kůru a povaříme 5 minut. Necháme vychladnout.
- 2Vymačkanou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250ml vody. Vlijeme do kovové mísy a dáme do mrazničky na 5-6 hodin. Když hmota začne tuhnout, promícháme ji každých 30 minut metlou, aby se netvořily krystaly ledu.
- 3Malinový sirup rozlijeme do 4 sklenic, přidáme limetový šerbet a posypeme bobulemi rybízu. Ozdobíme smítkou meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.