Limetový šerbet na sirupu

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3 limety omyjeme horkou vodou, osušíme, oloupeme kůru a jemně ji nasekáme. Ze všech plodů vymačkáme šťávu. 125ml vody uvedeme do varu, přidáme cukr, limetovou kůru a povaříme 5 minut. Necháme vychladnout.
  • 2
    Vymačkanou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250ml vody. Vlijeme do kovové mísy a dáme do mrazničky na 5-6 hodin. Když hmota začne tuhnout, promícháme ji každých 30 minut metlou, aby se netvořily krystaly ledu.
  • 3
    Malinový sirup rozlijeme do 4 sklenic, přidáme limetový šerbet a posypeme bobulemi rybízu. Ozdobíme smítkou meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.