Linecká očka

35 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
725 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme žloutky, cukr a vypracujeme těsto. Necháme je krátce odpočinout v chladu.
  • 2
    Těsto rozválíme na placku asi 1cm silnou. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5cm, polovinu plných a polovinu a očkem uprostřed. Kolečka s očkem potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Všechna kolečka upečeme lehce dorůžova. Po upečení je spojujeme meruňkovou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.