Linecká srdíčka s růžovou polevou
33 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na obalení
- 2lžíceKokos strouhaný
- Na polevu
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPotravinářská barva
- Na slepení
- 2lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
20 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, z másla, žloutků a citronové kůry. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj srdíčka.
- 2Srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě.
- 3Vždy dvě srdíčka slepíme rybízovou marmeládou, povrch a boky slepeného srdíčka natřeme polevou, když začne tuhnout, obalíme boky v kokosu.
- 4Polevu připravíme utřením cukru s bílkem. Když je poleva hotová, obarvíme ji špetkou růžového bretonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.