Linecké berušky

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.
  • 2
    Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.
  • 3
    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.
  • 4
    Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.
  • 5
    Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.