Linecké berušky
35 min.
Ingredience
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.
- 2Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.
- 4Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.
- 5Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.