Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky
50 min.
Ingredience
- Na pomazání
- 200gramůMarmeláda rybízová
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Těsto
- 250gramůMouka bezlepková
- 50gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 0,5lžičkaXantanová guma
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
196 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne.
- 2Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou.
- 3Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.