Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na pomazání
  • Těsto
    • 250gramůMouka bezlepková
    • 50gramůCukr moučkový
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 2lžíceŠťáva citrónová
    • 0,5lžičkaXantanová guma
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
196 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou.
  • 3
    Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.