Linecký dortíček
55 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Cukry, máslo, mouku a vejce smícháme v hladké těsto.
- 2Poté rozdělíme na dvě stejné části, přikryjeme utěrkou a dáme na chvíli uležet do lednice.
- 3Přpravíme krém - do hrnce nalijeme mléko, postupně přidáváme žloutky a za stálého míchání přisypeme mouku.
- 4Mícháme a zahříváme asi 3 minuty, necháme poté vychladnout.
- 5Koláčovou formu vymažeme olejem, první polovinu těsta rozválíme a vložíme do formy.
- 6Prsty vytvoříme vyšší okraje, nalijeme vychladlý krém a ze zbylého těsta vyválíme placku, kterou položíme na krém a propícháme vidličkou.
- 7Dort dáme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut, poté necháme vychadnut a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.