Linecký dortíček

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukry, máslo, mouku a vejce smícháme v hladké těsto.
  • 2
    Poté rozdělíme na dvě stejné části, přikryjeme utěrkou a dáme na chvíli uležet do lednice.
  • 3
    Přpravíme krém - do hrnce nalijeme mléko, postupně přidáváme žloutky a za stálého míchání přisypeme mouku.
  • 4
    Mícháme a zahříváme asi 3 minuty, necháme poté vychladnout.
  • 5
    Koláčovou formu vymažeme olejem, první polovinu těsta rozválíme a vložíme do formy.
  • 6
    Prsty vytvoříme vyšší okraje, nalijeme vychladlý krém a ze zbylého těsta vyválíme placku, kterou položíme na krém a propícháme vidličkou.
  • 7
    Dort dáme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut, poté necháme vychadnut a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.