Lískové ořechy v akátovém medu
60 min.
Ingredience
- 500gramůOřechy lískové
- 600gramůMed akátový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Z předepsaného množství surovin připravíme tři 300 g sklenice.
- 2Předehřejeme troubu na 180 °C a asi na deset minut do ní vložíme lískové oříšky, aby šel jejich tmavý povlak snadno stáhnout. Vyjmeme oříšky z trouby, položíme je na čistou utěrku, necháme je zchladnout a stáhneme z nich povlak. Ze tří čtvrtin oříšky naplníme sklenice, které dáme do trouby vyhřáté na 100 °C.
- 3V hrnci ohřejeme med asi na 100 °C a nalijeme ho do sklenic, které pečlivě uzavřeme a ihned otočíme dnem vzhůru. Takto je necháme, dokud nejsou zcela vychladlé. Pak je otočíme a skladujeme na suchém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.