Lískové ořechy v akátovém medu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
723 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z předepsaného množství surovin připravíme tři 300 g sklenice.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 180 °C a asi na deset minut do ní vložíme lískové oříšky, aby šel jejich tmavý povlak snadno stáhnout. Vyjmeme oříšky z trouby, položíme je na čistou utěrku, necháme je zchladnout a stáhneme z nich povlak. Ze tří čtvrtin oříšky naplníme sklenice, které dáme do trouby vyhřáté na 100 °C.
  • 3
    V hrnci ohřejeme med asi na 100 °C a nalijeme ho do sklenic, které pečlivě uzavřeme a ihned otočíme dnem vzhůru. Takto je necháme, dokud nejsou zcela vychladlé. Pak je otočíme a skladujeme na suchém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.