Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůJablka
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 1kusCukr skořicový
- 3lžíceSirup javorový
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
- 2Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále (1 lžíce hladká mouka) na plát silný asi 3 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 8-10 cm vykrojíme kolečka, na ně poklademe plátky jablek. Volné okraje těsta asi 1.5 cm potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jablka pokapeme medem, posypeme skořicovým cukrem a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Koláčky pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
- 3Vychladlé koláčky ozdobíme hustou zakysanou smetanou, kterou ozdobně pokapeme javorovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.