Litá vejce Cecília
13 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 25mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Formičky vymažeme máslem, do každé vlijeme lžíci smetany, kterou jsme ochutili několika lžícemi drůbežího vývaru, na ni rozklepneme vejce a formičky vložíme do hrnce s vodou. Vaříme ve vodní lázni jen 3 minuty, aby vejce příliš neztuhlo.
- 2Vejce vyklopíme, čímž obsah vlastně vylijeme na malý talířek a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.