Lité pečivo
55 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr moučkový
- 175mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaTresť mandlová
- 165gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
749 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Metlou nebo vidličkou rozšleháme mouku, mléko, prášek do pečiva, tresť a vejce.
- 2Otvor nálevky široký 1 cm uzavřeme, do nálevky nalijeme 4 lžíce těsta. Nad rozpáleným olejem ve fritovacím hrnci nebo v pánvi necháme těsto vytékat praménkem a krouživým pohybem vytvoříme spirálu o průměru asi 15 cm.
- 3Smažíme 3 - 5 minut, až je spirála zlatohnědá, poté jednou obrátíme. Necháme okapat na ubrousku, udržujeme teplé. Takto pokračujeme se zbytkem těsta.
- 4Spirály podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.