Lité pečivo

55 min.

Ingredience

    • 3lžíceCukr moučkový
    • 175mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaTresť mandlová
    • 165gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
749 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Metlou nebo vidličkou rozšleháme mouku, mléko, prášek do pečiva, tresť a vejce.
  • 2
    Otvor nálevky široký 1 cm uzavřeme, do nálevky nalijeme 4 lžíce těsta. Nad rozpáleným olejem ve fritovacím hrnci nebo v pánvi necháme těsto vytékat praménkem a krouživým pohybem vytvoříme spirálu o průměru asi 15 cm.
  • 3
    Smažíme 3 - 5 minut, až je spirála zlatohnědá, poté jednou obrátíme. Necháme okapat na ubrousku, udržujeme teplé. Takto pokračujeme se zbytkem těsta.
  • 4
    Spirály podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.