Litevský kvašený kmínový nápoj

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kmín zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a vaříme 40 minut na slabém ohni. Potom kmínový odvar přecedíme, rozmícháme v něm cukr, mírně ochladíme, přidáme na kolečka nakrájený citron i droždí a necháme 12 hodin kvasit.
  • 2
    Zkvašený nápoj přecedíme a vychladíme.
  • 3
    Před podáváním nápoj ochutíme citronovou šťávou a bylinným likérem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.