Litý koláč s čokoládou
45 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůČokoláda mléčná
- 20gramůMouka polohrubá
- 15gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
690 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Cukr vyšleháme s měkkým máslem, postupně přidáváme žloutky, stále metlou šleháme, přimícháme sníh z bílků, nakonec opatrně mouku.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, nakonec těsto na plech nalijeme. Celý povrch posypeme strouhanou čokoládou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
- 3Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.