Litý perník
50 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 10lžicMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do perníku a cukrem, přilijeme vlažný med s rozpuštěným máslem, přidáme vejce a nakonec přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.
- 2Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.