Lívance plněné jablky
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5litrVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůJablka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr skořicový
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout.
- 2Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé.
- 3Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké.
- 4Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.